پریود و عمل بینی
جراحی بینی به عنوان یکی از محبوب ترین عمل های زیبایی برای برقراری تناسب بین اجزای چهره به ویژه در بین بانوان است که همواره چالش ها و مراقبت های بسیاری برای رسیدن به نتیجه مطلوب داشته است یکی از این چالش ها که سبب بروز نگرانی در زنان می شود و همواره مورد سوال از متخصصین بوده است این است که آیا امکان جراحی بینی در زمان پریود وجود دارد ؟ و آیا این همزمانی می تواند عوارض خاصی به دنبال داشته باشد ؟ همچنین برخی از افراد در خصوص دلایل پریود نشدن بعد از عمل بینی سوال می پرسند.
در واقع قاعدگی بخش طبیعی از روند سلامت زنان است که هر ماه در زمان مشخصی اتفاق می افتد بنابراین با اطلاع از زمان شروع پریود می توان جراحی را در زمان مناسبی برنامه ریزی کرد با این حال بسیاری از افراد به دلیل استرس و اضطراب نسبت به جراحی ، شب قبل از عمل دچار خون ریزی می شوند که در اکثر مواقع مانعی برای جراحی محسوب نخواهد شد .
با این حال در این مقاله به شکل تخصصی به پریود و عمل بینی خواهیم پرداخت و به مهمترین سوالات در این زمینه پاسخ خواهیم داد.
آیا امکان عمل بینی در زمان پریود وجود دارد ؟
بر خلاف تصور اکثر افراد که فکر می کنند همزمانی عمل بینی و پریود می تواند سبب بروز اختلال در روند جراحی یا افزایش میزان خون ریزی در بیمار شود باید گفت تجربه ثابت کرده است که این مسئله در زنانی با قاعدگی های طبیعی مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد اما اکثر پزشکان بر این باور هستند که اگر فردی دچار پریود های سخت با خون ریزی های زیاد است و درد بسیاری را متحمل می شود بهتر است که جراحی را به زمان دیگری موکول کند زیرا به طور کاملا مشخص ، درد عادت ماهانه در کنار درد دوران نقاهت عمل بینی و التهاب و گرفتگی تنفسی ، می تواند سبب ناراحتی بیشتری در فرد شود.
یک نکته حائز اهمیت در این بحث ، مصرف قرص ال دی قبل از عمل بینی با هدف جلوگیری از خون ریزی پریودی پیش از عمل است که مورد تائید پزشکان نیست زیرا می تواند سبب افزایش عوارض جراحی شود.
خطرات احتمالی عمل بینی در زمان پریود چیست ؟
جراحی بینی در زمان پریود می تواند ریسک عوارض زیر را افزایش دهد :
1. خون ریزی :
هر چند که عمل بینی تاثیر مستقیم در خون ریزی پریود ندارد با این حال به طور معمول خون ریزی دوران عادت ماهانه در کنار خون ریزی ناشی از جراحی می تواند سبب ضعف بیشتر در بیمار و احتمال ایجاد هماتوم شود.
2. درد بیشتر :
درد ناشی از قاعدگی در قسمت های مختلف مثل کمر و شکم میتواند با درد پس از جراحی بینی ترکیب شود در نتیجه بیمار با ناراحتی بیشتری روبه رو شود که برای رفع آن انواع دارو ها و قرص های مسکن را مصرف کند که به مرور بر عوارض جانبی جراحی می افزاید.
3. طولانی شدن زمان بهبودی :
برخی زنان در زمان پریود ، دچار التهاب می شوند یا علائمی مانند نفخ ، اسهال یا یبوست پیدا می کنند که می تواند بر زمان نقاهت و دوران بهبودی بیمار اضافه کند.
4 گروه از افرادی که در زمان پریود ، امکان جراحی بینی ندارند
انجام رینوپلاستی در دوران پریود برای برخی افراد میتواند چالشبرانگیزتر باشد و ممکن است به توصیه پزشک، بهتر باشد تا این عمل را به زمان دیگری موکول کنند. در زیر به برخی از افرادی که ممکن است بهتر باشد در دوران پریود عمل بینی انجام ندهند، اشاره میشود:
1. افرادی با خون ریزی های شدید در زمان قاعدگی
زنانی که معمولاً در دوران قاعدگی خونریزی شدید و غیر معمول دارند، ممکن است در طول جراحی بینی با افزایش خطر خونریزی مواجه شوند. این موضوع میتواند جراحی را پیچیدهتر کند و دوره بهبودی را طولانیتر کند.
2. افرادی با مشکلات انعقاد خون
زنانی که دارای اختلالات انعقاد خون هستند یا داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند، ممکن است در دوران قاعدگی با خطر بیشتری برای خونریزی مواجه شوند. این مشکل میتواند با جراحی بینی تشدید شود.
3. افرادی با اختلال دیسمِنوره
زنانی که در دوران قاعدگی دچار درد شدید و غیرقابل تحمل هستند، ممکن است با ترکیب درد جراحی و درد قاعدگی مواجه شوند که تحمل آن برایشان بسیار دشوار خواهد بود.
4. افرادی با نوسانات شدید هورمونی
زنانی که در دوران قاعدگی نوسانات شدید هورمونی را تجربه میکنند، ممکن است با افزایش استرس، اضطراب و ناراحتیهای جسمی مواجه شوند که میتواند بر توانایی آنها برای مدیریت جراحی و بهبودی تأثیر بگذارد.
دلایل به هم ریختن سیکل طبیعی پریود بعد از عمل بینی چیست ؟
احتمال به هم ریختن عادت ماهانه پس از رینوپلاستی به دلایل زیر وجود دارد :
– اضطراب و استرس:
جراحی یک تجربه استرسزا است که میتواند بر سیستم هورمونی بدن تأثیر بگذارد. استرس و اضطراب ناشی از جراحی و دوره بهبودی میتواند باعث تغییراتی در چرخه قاعدگی شود.
– مصرف دارو ها :
داروهای مسکن و آنتیبیوتیکهایی که پس از جراحی مصرف میشوند، و همچنین داروهای بیهوشی ممکن است ، تأثیراتی بر سیستم هورمونی و چرخه قاعدگی داشته باشند.
– تغییر سبک زندگی :
تغییرات در تغذیه و خواب و کاهش فعالیت های فیزیکی به دلیل نیاز به استراحت پس از جراحی میتواند تأثیرات منفی بر چرخه قاعدگی داشته باشد.
آیا عمل بینی در زمان پریود باعث افزایش ورم بینی می شود ؟
ممکن است عمل بینی در زمان پریود باعث افزایش ورم بینی شود. این به دلیل تغییرات هورمونی در دوره پریود است که میتواند تأثیرات متفاوتی بر روی بافتهای بدن داشته باشد ، از جمله افزایش احتباس آب که سبب ورم می شود. اگر میخواهید عمل بینی انجام دهید ، بهتر است این موضوع را با بهترین جراح بینی شیراز در میان بگذارید تا بتوانید زمان مناسب برای عمل را مشخص کنید.
آیا داروی بیهوشی عمل بینی ، بر سیکل پریود زنان تاثیر دارد ؟
داروی بیهوشی مورد استفاده در عمل بینی و سایر جراحیها میتواند به طور موقت بر سیکل پریود زنان تأثیر بگذارد. استرس ناشی از جراحی ، تغییرات هورمونی و واکنش بدن به داروهای بیهوشی ممکن است باعث تاخیر یا نامنظم شدن قاعدگی شود. این تغییرات معمولاً موقتی هستند و پس از چند دوره قاعدگی ، چرخه به حالت عادی بازمیگردد. اگر نگرانی خاصی در این مورد وجود دارد و یا به هم خوردن سیکل قاعدگی پس از عمل بینی در دوره طولانی مدت ادامه پیدا کرد بهتر است با جراح خود در این مورد مشورت کنید.
مدت زمان لازم برای بازگشت پریود به حالت عادی پس از عمل بینی
مدت زمان لازم برای بازگشت پریود به حالت عادی پس از عمل بینی معمولاً بین یک تا دو دوره قاعدگی متغیر است. پس از جراحی ، به دلیل استرس و تغییرات هورمونی ناشی از داروی بیهوشی ، ممکن است قاعدگی به تعویق بیفتد یا نامنظم شود. با این حال ، در اکثر موارد چرخه قاعدگی پس از یک یا دو ماه به حالت طبیعی خود بازمیگردد. اگر تغییرات قاعدگی بیش از دو دوره ادامه یابد یا علائم دیگری نیز همراه آن باشد، بهتر است با پزشک مشورت شود.